REPERE ISTORICE
Istoricul Palatului Copiilor Târgovişte.
În octombrie 1952, în spaţiul urban al Târgoviştei – cetate de scaun românesc, ia fiinţă, ca expresie a cerinţelor educative, prima instituţie judeţeană de învăţământ cu preocupări în domeniul activităţii extraşcolare. Integrată organic în reţeaua complexă a instituţiilor de educaţie, aici se prelucrează cu măiestrie şi răbdare talentul, pasiunea şi entuziasmul copiilor. Până în anul 1989, instituţia s-a numit Casa Pionierilor, de la această dată a devenit Clubul Copiilor şi Elevilor. Din 1995, datorită importanţei sale ca centru coordonator al cluburilor din oraşele dâmboviţene – Pucioasa, Găeşti, Moreni şi Titu – instituţia devine Palatul Copiilor. Sediul a ramas acelasi, adica la intersectia strazii Calea Câmpulung cu strada Maior Coravu Ion.
Dacǎ la ȋnceput , pentru a răspunde solicitărilor celor mici, au funcţionat opt norme didactice, cu activităţi specifice: modelism, radio, ştiinţele naturii, cultural-artistic şi sportiv, ȋn prezent, funcţionează 23,5 norme, 29 de cercuri: ecoturism, informatică, aeromodelism, radioamatorism, cultură şi civilizaţie engleză , cenaclu literar, teatru, pictură, artă textilă, cor-grup vocal, dans sportiv ,orchestră, canto clasic si popular, fanfară ,chitară, robotică , karate wukf , nataţie,tenis de masa, orientare turisticǎ, creaţie populară, karting, aprox. 2000 elevi frecventează Palatul Copiilor Târgoviște ( inclusiv filialele).
Istoricul Palatului Copiilor Moreni
Institutia a fost infiintata in anul 1972, purtand titulatura de Casa Pionierilor si Soimilor Patriei Moreni. Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita, in colaborare cu autoritatile locale a decis ca activitatea institutiei sa se deruleze incepand cu 1 octombrie 1972. S-a remarcat in aceasta perioada domnul profesor de biologie Stanescu Mihai, care de altfel a fost numit si primul director al Casei Pionierilor si Soimilor Patriei Moreni. Institutia si-a centrat activitatile pe functionarea a 6 cercuri, majoritatea cu caracter tehnico-aplicativ. Sediul institutiei a fost un corp de cladire situat in str. Targovistei nr. 73, structurat pe 8 sali de clasa cu suprafata de 380 mp si magazie pentru materiale. Incepand cu anul scolar 1974-1975 institutia a beneficiat si de localul din str. Flacara nr. 29, care a devnit de altfel si sediul central datorita pozitiei sale din zona, fiind foarte accesibil tuturor copiilor de pe raza orasului Moreni. Ulterior se renunta la sediul din str. Targovistei, care a fost transformat in gradinita. Dupa anul 1989 se schimba titulatura institutiei, in conformitate cu reglementarile, denumire care este si in prezent: CLUBUL COPIILOR MORENI.
Istoricul Palatului Copiilor Titu
Institutia a fost infiintata in anul 1972, purtand titulatura de Casa Pionierilor si Soimilor Patriei Titu. Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita, in colaborare cu autoritatile locale a decis ca activitatea institutiei sa se deruleze incepand cu 1 octombrie 1972. Initial unitatea a functionat intr-o cladire situata la doua case de locul actual, o cladire frumoasa, impunatoare si propice desfasurari activitatilor. Initial au fuctionat un numar de 6 cercuri: desen, muzica, radiotelegrafie, floricultura, aeromodele si sculptura. Pe parcursul anilor institutia a functionat in 3 locatii, una dintre ele fiind peste calea ferata care trece prin oras, ceea ce a fost un dezavantaj pentru desfasurarea activitatii. Dupa anul 1989 se schimba titulatura institutiei, in conformitate cu reglementarile, denumire care este si in prezent: CLUBUL COPIILOR TITU.