Cercul oferă elevilor interesaţi posibilitatea de a-şi folosi aptitudinile vocale şi scenice, de interpretare a cântecelor în cadrul unui grup, sau ca solişti. Aici,  copiii interesaţi de muzică şi cu voce muzicală îşi dezvoltă respiraţia, ritmul şi ambitusul vocal, învaţă şi se distrează în acelaşi timp.

De la început  sunt formaţi să poată citi şi partituri muzicale. În cadrul orelor de cor-grup vocal elevii învaţă disciplinarea şi controlul vocii, respiraţia corectă şi sincronizarea cu o bucată muzicală. Ei pot mai apoi să interpreteze melodii potrivite cu  registrul lor vocal, sub îndrumarea coordonatorului de cerc.

Educaţia Muzicala are drept scop dezvoltarea sensibilităţii estetice a elevilor, a capacitatii de exprimare si receptare muzicala prin activitati practice de cantare si prin audiţii muzicale. Activităţile artistice constituie cele mai eficiente si benefice legaturi ale scolii cu viata culturala a localitatii si a tarii.

Avantajele pot fi: cultivarea intereselor si abilităţilor, furnizează ocazii de autoafirmare, de adaptare a unor decizii, de autoangajare, posibilitatea reuşitei şi desăvârşirea într-un domeniu dat.

Palatele si Cluburile Elevilor realizeaza un act artistic, actul didactic ajutand desavarsirea acestuia. Structura acestei programe permite profesorului libertatea de decizie asupra repertoriului neconventional si totodata in selectarea demersului didactic si metodelor utilizate.

In invatamantul nonformal din cadrul palatelor si cluburile copiilor studiul disciplinei muzica uşoara ocupa un loc aparte, in sensul ca activitatea didactica se desfasoara partea practica, dezvoltând arta cântecului.

GALERIE FOTO